7 Kasım 2026, Cumartesi
ORTA MANŞET HABER

ÖNEMSENECEK BİR KONU DEĞİL

SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN EL SIKMAMA KONUSU ÇOK ÖNEMSENECEK BİR KONU DEĞİL

995
ÖNEMSENECEK BİR KONU DEĞİL

 SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN EL SIKMAMA KONUSU ÇOK ÖNEMSENECEK BİR KONU DEĞİL

 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Gürsul’un babası Veysi Gürsul için Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı, Fatih Gürsul’a başsağlığı diledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, camiden ayrılırken gazetecilerin "Anayasa Mahkemesi’ndeki törende kameralara Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşmama görüntüleriniz yansıdı. Hem bununla ilgili hem de AYM Başkanı Arslan’ın konuşmasıyla ilgili değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" sorusunu yöneltmeleri üzerine ise şöyle konuştu:

“Sayın Arslan güzel bir konuşma yaptı. Erdemden, ahlaktan, hukukun üstünlüğünden, yargının bağımsız ve tarafsızlığından söz etti. Özellikle politikacıların yapılan konuşmadan ders almaları gerekir.

Sayın Cumhurbaşkanının el sıkmama konusu çok önemsenecek bir konu değil. Şöyle bakıyorum ben, bu topraklar Mevlana’yı yetiştirdi, Hacı Bektaşi Veli’yi yetiştirdi, Yunus Emre’yi yetiştirdi. Bu topraklarda bize kin tutmamamız gerektiğini söylediler. Kinin insana özgü bir olay olmadığını bize öğrettiler. Ben o gelenekten geliyorum, o inançtan geliyorum. Ellerim de temiz, gönlüm de temiz, kalbim de temiz. Kin, başkaları yüreğinde besliyorsa onu herhalde insan yerine koymamak lazım.”

Paylaş

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Hakaret, küfür ve suç teşkil eden içerikler onaylanmaz.

İlgili Haberler

Tümü