7 Kasım 2026, Cumartesi
ORTA MANŞET HABER

ORDU-GİRESUN HAVAALANI BUGÜN AÇILIYOR

Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bu sabah indi.

905
ORDU-GİRESUN  HAVAALANI BUGÜN AÇILIYOR

 ORDU-GİRESUN

HAVAALANI BUGÜN AÇILIYOR

Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır inşaatı süren 3 km'lik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı'na ilk uçak bu sabah indi.

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan ve bugüne kadar 36 milyon ton taş dökülerek deniz ortasında 7 kilometrelik dolgu tahkimatı yapılan 3 kilometrelik piste sahip Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bugün (22 Mayıs 2015 Cuma) hizmete açılıyor.

Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve 3.5 yıldır denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması sergilenen Ordu-Giresun Havaalimanı'nda tüm çalışmalar tamamlandı. Havalimanının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar, Ordu ve Giresun'dan on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Paylaş

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Hakaret, küfür ve suç teşkil eden içerikler onaylanmaz.

İlgili Haberler

Tümü