7 Kasım 2026, Cumartesi
ORTA MANŞET HABER

Stuttgart’da Partililerle Bir Araya Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Almanya ayağında, Stuttgart kentinde partililerle bir araya geldi.

828
Stuttgart’da Partililerle Bir Araya Geldi

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mannheim’ın ardından Stuttgart’da partililerle bir araya geldi  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turunun Almanya ayağında, Stuttgart kentinde partililerle bir araya geldi.

Doblergreen Oteli’nde düzenlenen buluşmaya Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi, Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid de katıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin beş alanda temel sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, bunları dış politikadaki hatalar, ekonominin yanlış yönetimi, yargı bağımsızlığının ortadan kalması, eğitim sistemindeki başarısızlık ve Kürt sorunu olarak sıraladı.

Suriye konusunda Türkiye’nin hatalı bir politika izlediğini, geçen yıllarda CHP tarafından yapılan uyarıların hükümet tarafından dinlenmediğini öne süren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Şimdi U dönüşü yapmaya çalışıyorlar. Ama fatura Türkiye’ye çıktı ve vatandaşlara çıktı" görüşünü savundu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,"Ortadoğu’ya barışı getirecek olan tek parti CHP’dir. Çünkü biz etnik kimlik üzerinden siyaset yapmıyoruz. Biz inanç üzerinden siyaset yapmıyoruz" dedi.

SPD’li Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid de sosyal demokrat partilerin dayanışma içinde olması gerektiğini belirterek, CHP’nin Baden Württemberg eyaletinde de teşkilatlanmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Paylaş

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır. Hakaret, küfür ve suç teşkil eden içerikler onaylanmaz.

İlgili Haberler

Tümü